Welcome To My LongHouse

Sounds Of My Heart

Wednesday, 28 March 2012

my bufday surprise party






video
hari yg x dpt dilupakan...my roomate telah beri kejutan tuk bufday sa yg ke-21..huhuhhuuuhu...terharu sangat...sa sangat tdak jangka yg  mrk akn bg kejutan..nanti mw upload gambar tu la...huuhuuuu...x tw mw tulis pa lg...gembira sgt..tqvm my lover roomate..

Tuesday, 27 March 2012

my hari tua suda

saat jam menunjuk jam 12 malam ni,maka aku telah mencapai satu tahap umur yang baru...21 tahun beb...aku tidak mengharapkan ada sambutan yang meriah...kerana aku tidak pernah merayakan ulang tahun.cukup la bagi ku bila teman2 mengucapkan selamat..orang yang pertama wish pada tahun ni,bestfriend ku msa sekolah menengah dlu,...wish dia menyebabkan ku berasa terharu..walaupun dah x jumpa sejak habis SPM tp dia tetap ingat aku..kawan2 pun ramai juga yg wish..huhuhuhuhu...terharu nya bila da org ramai yg wish ni.mau jatuh suda air mata q...huhuhu...sensitif nya hati ku mlm ni..bday q jga sama dgn bday adek aku jga..oleh itu,ku berasa sedih ni...besok saja la aku ucap tuk dia...gembira nya campur terharu mlm ni..byk sgt2 org yg wish...<3<3<3....tiba2 rindu ngan family...(T_T) 


*p/s tuk dri ku..aku dh dewasa jd aku akn berusah tuk jadi lebih baik..agar aku mampu menggapai apa yang aku impikan selama ni..aku jga berharap agar satu masa nanti aku bole menjadi seorang pnulis novel yg berjaya..<3<3<3...

kecelaruaan sem 2

da ja yang nda kena dgn sem ni...bermula dgn masalah pendaftaran pd awal sem...masalh makin bertambah sejak dr awal lg..ntah la pa yg nda kena dgn sem ni...dh la sem ni sgt pendek...semua mw terkejar2.sekrang ni ums dilanda masalah kemasukan ptptn etc bantuan yg lain..ntah la...pa sbenarnya yg nda kena..pihak2 yg berkenaan slg salah menyalahi..smua pelajar tengah kering sekarang ni..mslh ke$an sedang melanda para pelajar..semua xtvt pun x bole jln..rancangan tuk wat fieldwork p sarawak pun mcam nda jd bah ni..mw cri sponsor pun mna ckup..blom lg mw beli brg tuk wat asiment...masalah pun cam suda nda pnyelesaian...pasport tuk p sarawak lalu Brunei pun dh wat..tp bajet tu p sarawak blom da..ni smua gara2 ptptn blom lg msuk..buku pun mw beli tp bajet jga msh nda ckup..

TAKDIR CINTAKU

                                                          TAKDIR CINTAKU
                                       
                                              
                                               CINTA HADIR BAGAI  SEMILIR BAYU
                                            KEHADIRANNYA DINANTIKAN OLEH KU
                    DALAM TIDAK SEDAR CINTA INI MENYAKITI KAU DAN AKU
                       KERANA CINTA INI TIDAK ADIL PADA KAU DAN AKU
                                 CINTA INI TELAH MELULUHKAN SELURUH JIWAKU
                                  TADKIR CINTA KITA TIDAK SEINDAH KATAKU
                              CINTA INI JUGA TIDAK SEMANIS MADU
                                   RASANYA LEBIH PAHIT DARI HEMPEDU
                           ANDAIKU BISA LEBIH ADIL PADA CINTA
                                AKU TAKKAN PERNAH MENYINTA
                             ANDAI MASA TIDAK PERNAH TIBA
                                  TAKKAN KU MEMBAWA LARA 


*AKU INGIN MENJADI SEORG PNULIS YG BERJAYA PADA 1 HRI NANTI..AMIN*

kemeriahan hidup kampus

emm...jarang mw update blog..bla da mood mw update hri tu masa kat library tp tba2 wifi terputus..punya la bengang..pastu mw update lg kat library tp x dpt plak..sbb dtapis oleh phak U..huh..tba2  xdpt buka..slama ni bole ja tp knapa skrg x dpt..mungkin da prubahan tu la sbb q kna block.hdup mmg cam ni..kehidupan sgt meriah dgn gelagat2 student..tp wpun kadang2 gembira tp terselit jga kesedihan..sbb Ptptn kmi student 1st year blom masuk lg...hehehhehee...jd kmi skrg ni tengah berjimat tahap gaban la...makan maggie la jawapnya..makan maggie x kisah pun..sbb dh besa dok hostel..tp yang masalahnya,mw wat asiment..duit yang digunakn sgt byk..mw cetak bahan lg..bukan la mw merungut tp keadaan mjadi sukar spt ni..nak wat camna..wpun tu bukan la halangan yg plg utama..wat masa ni asiment berlambak2..tp mood blom da lg mw wat...jd cam ni la...rilex2 saj dlu..nanti bla dh dekat tarikh bru la sa akn kelam-kabut.mmg cri penyakit kan??...hehehhe...ok my dear blog...sa mw p kelas dlu...mlm ni da kuliah tuk bhsa mandarin plak...daa.....luv <3<3<3...nati klw da masa akn sa coretkan lg kisah hati seorg insan yang bernama gadis ni...hehheehe